Pohár předsedy ČRS v lovu kapra zná své vítěze

V uplynulých dnech proběhl na revíru Rady ČRS Veslařský kanál Račice Pohár předsedy ČRS v lovu kapra. V neděli 21. října ve 12:00 byl tento závod ukončen a ceny byly slavnostně předány. Čí jména ponese putovní pohár v podobě dřevěného kapra po prvním ročníku?

Tyto závody se od „klasických“ závodů v lovu kapra v mnohém lišily. Oproti standardnímu průběhu, kdy jsou bodovány zpravidla tři nejtěžší ryby pro tým, byly v tomto závodu bodovány všichni ulovení kapři a amuři nad 1,5 kilogramu váhy (podle mezinárodních pravidel FIPSed). Závody se tak nesly v duchu intenzivních snah o každou rybu, rozhodovala vytrvalost a minimalizoval se tak faktor náhody.

Rovněž zvolený revír je jedním z nejférovějších, které je možné si představit. Račický kanál je více než 2300 metrů dlouhý a pouze 125 metrů široký, bez výraznějších terénních zlomů.

Závodu se zúčastnilo celkem 26 dvoučlenných týmů, odchytáno bylo úctyhodných 367 bodovaných kaprů. Váha většiny z nich se pohybovala kolem dvou kilogramů, ale závodníkům se povedly i mnohem zajímavější úlovky. Pro vítěze byla připravena celá řada cen - a nejen pro první tři týmy, odměněni byli i vítězové jednotlivých sektorů, nejtěžší i první ulovená ryba.

V celkovém pořadí se na třetím místě umístil tým MO Benátky nad Jizerou (30 ryb / 64,27 kg), na druhém místě tým MO Pardubice - RSK Pardubice (40 ryb / 87,3 kg) a zlatou příčku obsadil rozdílem pouhých 230 gramů tým MO MRS Brno 3 - CT Magic (43 ryb / 87,53 kg). Ceny závodníkům předali předseda SčÚS Ing. Miloš Urych, předseda SÚS Dušan Hýbner, náměstek hejtmana Ústeckého kraje Mgr. Bc. Petr Šmíd a ředitel Labe Arény Ing. Michal Kurfirst.

Závodníkům gratulujeme a děkujeme Odboru LRU - položená SÚS a jeho předsedovi Miroslavu Poupovi za úspěšnou organizaci tohoto závodu a těšíme se na další ročník Poháru předsedy ČRS v lovu kapra.

Kompletní výsledky závodu ke shlédnutí zde.

Tomáš Kočica

  Foto: Tomáš Kočica, Jiří Jakeš