RYBÁŘI ČAKOVICE


Prodej povolenek v naší organizaci je možný pouze v úředních hodinách sekretariátu:


prosinec - březen každou sobotu od 8 do 12h

duben a květen každé úterý od 17 do 19h


více informací zde: https://www.rybaripraha.cz/povolenky/ (na stránce úplně dole)


V sobotu 23.04.2024 se v prostorách Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Praze Čakovicích uskutečnila Výroční členská schůze.

Na programu schůze bylo: zhodnocení činnosti organizace za rok 2023, finanční zpráva za rok 2023, návrh a schválení rozpočtu na rok 2024, diskuze k aktuálnímu dění v ČRS, ocenění našich úspěšných sportovců a na závěr oblíbená tombola.


V sobotu 23.04.2024 se v Táboře na Malém Jordánu uskutečnilo první kolo Juniorské ligy v přívlači FT Fishing cup 2024, kterého se za naší organizaci zúčastnili v kategorii U15 Daniel Chaloupka a Vojta Petřík.

Do závodu nastoupilo celkem 41 soutěžících.

Přestože byl revír před závody zarybněn 350 kg pstruha duhového ,ryb se během závodu mnoho neulovilo - závodníci zdolali celkem pouze 103 ryb.

Průběh závodu hodně ovlivnilo i proměnlivé počasí. Dopolední sluníčko vystřídal polední déšť a vše završil odpolení sníh a silný vítr.

I když podmínky nebyly zrovna přívětivé, všichni zúčastnění bojovali o ulovení aspoň jedné ryby až do konce.

Po sečtení výsledků se Vojta Petřík umístil ve své kategorii na osmém místě a Daniel Chaloupka byl po nevydařeném druhém kole sedmnáctý.

Oběma závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace a do dalších závodů přejeme hodně štěstí.

Pro více fotek klikněte: ZDE


V neděli 17.04.2024 se na Poličce za účasti 42 závodníků uskutečnilo první kolo Trout area Spinmad cupu 2024.

Závodu se za naší organizaci zúčastnili František Čáha a Dorian Kratochvíl.

Rybám se během závodu nechtělo moc spolupracovat, přesto naši zástupci dosáhli na slušná umístění. František Čáha se umístil na osmém místě a Dorian Kratochvíl byl jedenáctý.

Oběma závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace a do dalších závodů přejeme hodně štěstí.

Pro více fotek klikněte ZDE


O víkendech 20. - 22.10.2023 a 3. - 5.11.2023 se uskutečnily na ÚN Orlík a ÚN Hněvkovice závody lodní ligy, kterých se za naší organizaci zúčastnili František Čáha a Rudolf Stonawski.

Po prvních dvou kolech na ÚN Orlík byla naše posádka na průběžném šestém místě, ale bohužel na ÚN Hněvkovice se našemu týmu nedařilo a nakonec obsadil celkové 21. místo.

Oběma závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace a do příští sezóny přejeme více štěstí.

Pro více fotek klikněte: ZDE


V neděli 22.10.2023 se na rybníku Božkov uskutečnil poslední juniorský závod v přívlači, který se započítává do celkového žebříčku juniorů v lovu ryb přívlačí.

Božkovský duhák je pohárový závod dětí do 15-ti let v lovu lososovitých ryb přívlačí.

Závodu se za naší organizaci zúčastil, pod dohledem našeho letos nejúspěšnějšího přívlačového závodníka Jana-Doriana Kratochvíla, Daniel Chaloupka, který chtěl dobrým výsledkem potvrdit průběžné první místo v žebříčku juniorů v lovu ryb přívlačí.

Za chladného rána se na břehu rybníka sešlo 41 závodníků, kteří se rozdělili podle věku do dvou kategorií. V kategorii do 10-ti let soutěžilo čtrnáct dětí a v kategorii 10-15 let sedmnáct mládežníků.

Do prvního kola vstoupil Dan skvěle, když se mu dařilo ulovit rybu takřka na každý nához. Po skončení prvního hodinového kola se počet Danem zdolaných pstruhů zastavil na těžko uvěřitelném čísle 41.

V kontextu výsledku prvního kola začal Danův sen o prvním místě v celkovém žebříčku nabývat reálných obrysů. Bylo však potřeba výsledek potvdit i v druhém kole.

Bohužel v pauze mezi prvním a druhým kolem se zvedl silný vítr, který všechny ryby odvál k protějšímu břehu než měl Dan lovit. Z poměrně jasného závodu se tak stalo drama až do konce.

Dan s přispěním rad od Doriana zkoušel všechno možné, ale ryby v jeho dosahu prostě nebyly.

S vypětím všech sil se mu nakonec podařilo chytit čtyři pstruhy což mu dávalo naději na dobré umístění v závodě a tím i uhájení první příčky v celkovém žebříčku.

Po sečtení všech výsledků se Dan umístil na krásném třetím místě, což znamenalo, že se v celkovém žebříčku juniorů v lovu ryb přívlačí umístil s náskokem devatenácti bodů na prvním místě.

Další naši zástupci v žebříčku se umístili následovně: V kategorii U15 byl Vojta Petřík třináctý a Matyáš Kub čtrnáctý. V kategorii U20 se na jedenáctém místě umístil Daniel Ducheček.

Všem závodníkům děkujeme za celoroční reprezentaci naší organizace a Danovi blahopřejeme ke skvělému úspěchu.

Všem chlapcům přejeme do nové závodní sezóny hodně štěstí a úspěchů v závodech.

Pro více fotek klikněte: ZDE


Dne 21.10.2023 de na rybníku Dvorce u Lysé nad Labem uskutečnilo Mistrovství ČR v Trout area.

Tato poměrně nová sportovní disciplína spočívá v lovu většinou pstruhů duhových, případně sivenů amerických, přívlačí na stojatých vodách. Největším rozdílem oproti tradičním závodům v přívlači je, že závodníci chytají proti sobě ve dvojicích ve 20-ti minutových kolech s následnou rotací závodníků. Výsledky se počítají za každé kolo, kdy za vítězství jsou 3 body, za remízu s chycenou rybou 1,5 bodu a za remízu bez ryby 1 bod. Celkové pořadí se určuje součtem bodů za jednotlivá kola a vítězem se stává závodník s největším počtem bodů.

Za naší organizaci si nominaci do závodu vychytal Jan-Dorian Kratochvíl. Přestože se této disciplíně věnuje letos poprvé a vlastně jen okrajově, byla i účast v závodě úspěchem. Dorian se však ani v samotném závodě neztratil a zúročil své zkušenosti ze závodní přívlače.

Po sečtení všech výsledků mu jeho snaha vynesla nečekané třetí místo.

Dorianovi gratulujeme k dalšímu skvělému výsledku v této sezóně a do další sezóny přejeme minimálně stejné úspěchy jako v té letošní.

Pro více fotek klikněte: ZDE




V sobotu 14.10.2023 se v Mladé Boleslavi uskutečnilo páté a tedy závěrečné kolo Juniorské ligy v přívlači FT Fishing cup 2023, které bylo součástí již třináctého ročníku dětského pohárového závodu "Jizerský okounek."

Na břehu řeky Jizery se ráno sešlo 52 mladých rybářů, kteří se rozdělili do čtyř kategorií podle věku.

Za naši organizaci se závodu v kategorii ročníků 2009 - 2013 zúčastnili Daniel Chaloupka a Vojta Petřík.

Pohled na zataženou oblohu a předpověď počasí dávala tušit, že počasí dnes nebude pro závodníky příjemné a i množství spadaného listí na hladině ztěžovalo hlavně těm mladším rybolov. Závodníci se těžkých podmínek nezalekli a pustili se s chutí do závodu.

S postupujícím časem se zvedl silný vítr a začalo vydatně pršet. Nakonec pořadatelům nezbylo nic jiného než druhé kolo o půl hodiny zkrátit.

V prvním kole se Danielovi podařilo ulovit sedm okounů, Vojta zůstal bohužel bez ryby. Ve druhém zkráceném kole chytil Daniel šest okounů a i Vojtovi se podařilo ulovit jednoho okouna.

Po sečtení výsledků se v kategorii 2009-2013 Vojta umístil na devatenáctém místě a Daniel tuto kategorii vyhrál.

Po vyhlášení všech kategorií pohárového závodu přišlo na řadu vyhlášení i závodu Juniorské ligy, kde se v kategorii U15 Vojta umístil na 27. místě a Daniel i tuto kategorii vyhrál. A jako třešničku na dortu přidal i celkové první místo v Juniorské lize bez rozdílu kategorií.

Jelikož byl tento závod posledním závodem Juniorské ligy FT fishing cup 2023, došlo na závěr i k vyhlášení celkového pořadí této soutěže.

V té se bez rozdílu kategorií umístili naši závodníci následovně: Vojta Petřík - 27. místo, Matyáš Kub - 24. místo, Daniel Ducheček - 15. místo a Daniel Chaloupka - 6. místo.

Všem závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace a Danielovi gratulujeme ke skvělému výsledku.

Pro více fotek Klikněte: ZDE


V sobotu 07.10.2023 se v Plzni na Mži a Radbuze uskutečnilo již čtvrté kolo Juniorské ligy v přívlači.

Za naší organizaci se závodu v kategorii U15 zúčastnil Daniel Chaloupka.

Závod se měl původně uskutečnit pouze na řece Mži, ale po úvodních dvou kolech závodu bylo z důvodu silného zakalení řeky a malého počtu zdolaných ryb rozhodnuto, že se druhá polovina závodu přesune na nedalekou řeku Radbuzu.

Přes všechny již uvedené překážky se Danielovi podařilo v prvním kole ulovit čtyři ryby, které ho vynesly na průběžné první místo napříč kategoriemi.

Po přesunu na řeku Radbuzu se ve druhé polovině závodu aktivita ryb trochu zlepšila, ale i tak hodně záleželo na pořadí, ve kterém závodníci vycházeli na závodní úseky a následné volbě místa.

Danielovi se přes veškerou snahu nepodařilo uhájit náskok z prvního kola a za tři ulovené ryby obsadil ve druhém kole třetí příčku, což mu v celkově vyneslo druhé místo v kategorii U15.

Danielovi děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace a do daších závodů přejeme hodně štěstí.

Pro více fotek klikněte: ZDE



Dne 7.10.2023 se v Bílině konalo druhé kolo 1. ligy v rybolovné technice. Závodu se zúčastnili Jouza Ladislav, Nims Luboš, Nims Petr a Pavlík Karel.V podzimním kole se družstvo Čakovic umístilo na 9. místě a v součtu obou kol celkově na 10. místě. Tímto výsledkem si uchovali příslušnost v 1.lize i na příští sezonu.

Všem závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace a do další sezóny přejeme hodně úspěchů.

Pro více fotek klikněte: ZDE


V sobotu 30.09.2023 se v Táboře uskutečnilo třetí kolo Juniorské ligy v přívlači.

Za naší organizaci se závodu zúčastnili: Daniel Ducheček, Daniel Chaloupka, Matyáš Kub a Vojta Petřík.

Byť je tento závod tradičně spojen s lovem pstruha duhového, který je do revíru před závodem nasazen, byla aktivita pstruhů z počátku závodu nízká.

Závodníkům tedy nezbylo nic jiného, než se situaci přizpůsobit a začít lovit zde vcelku hojného okouna.

S postupem času se však i pstruzi začali mezi úlovky objevovat a vyvrcholením všeho bylo poslední kolo, v němž se Danielovi Duchečkovi podařilo zdolat úctyhodných deset pstruhů.

Celkově byl tento závod hodně vyrovnaný a napínavý až do poslední chvíle.

Po sečtení všech výsledků se naši závodníci umístili následovně:

V kategorii U15 se na druhém místě umístil Daniel Chaloupka, na čtrnáctém místě Matyáš Kub a Vojta Petřík byl sedmnáctý. V kategorii U20 obsadil Daniel Ducheček sedmé místo.

Všem chlapcům děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace a do dalších závodů přejeme hodně štěstí.

Pro více fotek kilkněte: ZDE


O víkendu 30.09. - 01.10.2023 se v Kroměříži uskutečnil další ročník Hanáckého poháru v rybolovné technice.

Za naší organizaci se závodu zúčastnili Karel Pavlík a Ladislav Jouza.

Za nepříznivého počasí se umístnili ve svých kategoriích takto:

Pětiboj:Karel Pavlík druhý,  Ladislav Jouza sedmý.

Sedmiboj: Karel Pavlík druhý, Ladislav Jouza šestý.

Oběma závodníkům děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace.

Pro více fotek klikněte: ZDE


Čakovickému přívlačovému týmu (FT fishing MO Čakovice) se podařil fenomenální úspěch. Po vyhraném mistrovství České republiky v přívlači se Jan-Dorian Kratochvíl a Tomáš Svoboda připravili na poslední kolo extraligy, které bylo završením ligových závodů v roce 2023.
Kluci útočili ze třetího místa v celkovém hodnocení soutěže. V posledním závodě zabojovali a celý seriál extraligových závodů vyhráli. Poslední závod se konal na řece Vltavě v okolí Českého Krumlova.
Tým byl v letošním roce podporován MO ČRS Čakovice, městskou částí Praha 9 - Čakovice a rybářským obchodem FT fishing.

Oběma našim závodníkům gratulujeme k neskutečnému úspěchu v nejvyšší přívlačové soutěži a děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace.

Pro více fotek klikněte: ZDE


V sobotu 09.09.2023 se v Praze na Rokytce uskutečnilo Mezinárodní Mistrovství České republiky juniorů v přívlači.

Za Územní svaz města Prahy byli do závodu nominováni v kategorii U15 naši tři závodníci: Daniel Chaloupka, Matyáš Kub a Vojta Petřík.

Kromě naší juniorské špičky se závodu v kategorii U15 zúčastnili i tři závodníci ze Slovenska a tak startovní pole čítalo čtrnáct jmen.

Po předchozím období bez deště byla hladina Rokytky hodně nízká, což se bohužel odrazilo i na aktivitě ryb, kterých se během závodu v kategorii U15 ulovilo za čtyři hodinová kola pouze 78. Celý závod se tak stal honem na i sebemenší rybičku, za kterou získává závodník pouhý jeden bod. I ten jediný bod mohl v celkovém hodnocení rozhodnout.

V slunečném parném dni všichni naši zástupci bojovali seč jim síly stačili. Po sečtení výsledků všech čtyř kol jim jejich snaha vynesla následující umístění:

V Mezinárodním Mistrovství ČR se Vojta Peřík umístil na šestém místě, Daniel Chaloupka na osmém místě a Matyáš Kub byl devátý.

V Národním Mistrovství ČR byl Vojta Petřík čtvrtý, Daniel Chaloupka pátý a Matyáš Kub sedmý.

Všem našim závodníkům děkujeme za repezentaci naší MO a do dalších závodů přejeme hodně štěstí.

Pro více fotek a výsledkové listiny klikněte: ZDE


Na počátku září se uskutečnilo Mistrovství ČR v přívlačí z lodi na přehradě Hněvkovice. Z důvodu nemoci jednoho ze členů Čakovického týmu, jsme byli nuceni ze závodu odstoupit.V závodu se nachytali moc pěkné ryby. Sumec 140cm štika 102 a 97cm a další pěkné úlovky.

Celkově se náš tým umístil na 23. místě.

Oběma závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace a do další sezóny přejeme více štěstí.

Pro více fotek klikněte: ZDE


V termínu 25.-27.8. se konalo na řece Ohři v okolí Žatce Mistrovství České republiky v přívlači. Účastnil se ho i náš reprezentant Jan-Dorian Kratochvíl, který vybojoval zlatou medaili v jednotlivcích a tím pomohl pražskému týmu ke stříbrnému místu. Jako třešničkou na dortu se Dorianovi povedlo chytit během jednoho kola, což je 90 minut, 101 pstruhů.

Dorianovi gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci

Pro více fotek klikněte: ZDE


1.-2.7. se konalo první kolo extraligy v Plzni na řece Úslavě. 

Tým ve složení Tomáš Svoboda a Jan-Dorian Kratochvíl obsadili v těsném závodě první místo.

Oběma závodníkům gratulujeme ke skvělému výsledku v jejich první sezóně mezi absolutní špičkou v přívlači a do dalších závodů přejeme hodně štěstí.

Pro více fotek klikněte: ZDE


V neděli 25.06.2023 se ve Vlašimi na řece Blanici uskutečnilo druhé kolo Juniorské ligy - FT Fishing Cup 2023.

Po krátkém odpočinku po sobotním závodě v Praze do nedělního závodu nastoupili za naší organizaci v kategorii U15: Matyáš Kub, Daniel Chaloupka a Vojta Petřík.

Oproti závodu v Praze ryby lépe spolupracovali, ale jejich velikost nebyla valná.

Po tuhém boji uniklo Matyášovi Kubovi umístění na stupních vítězů o pouhou jednu rybu a tak skončil na nepopulárním čtvrtém místě. Vojta Petřík se umístil na šestém místě a Daniel Chaloupka byl sedmý.

Pro více fotek klikněte: ZDE


V sobotu 24.06.2023 odstartoval závodem Pražská Třpytka další ročník Juniorské ligy - FT Fishing Cup 2023.

V konkureci 28 závodníků se naši kluci umístili následovně:

Kategorie U15:

Daniel Chaloupka - 6. místo

Matyáš Kub - 12. místo

Vojta Petřík - 14. místo

Kategorie U20:

Daniel Ducheček - 5. místo


Pro více fotek klkněte: ZDE


V termínu 10.-11.6. se náš reprezentant Jan-Dorian Kratochvíl zúčastnil mezinárodního mistrovství Slovenské republiky v kategorii do 25let. Po skvělém startu v sobotním závodě, kdy obsadil druhé místo, potřeboval tento výsledek potvrdit i v nedělním závodě. První den fungovala taktika zaměřit se na malé lipánky, kterých nebylo v řece Revúce málo, ale v pozdějších kolech to byl boj o rybu. Taktika byla podobná i na druhý den, ale to už se lipánci nechytali. Dorian se rychle adaptoval na nový sektor, čímž dokázal zbytku startovního pole utéct o hodně bodů. Druhý den se tedy povedla sektorová jednička a bylo už jasné, jak to celé dopadne. Dorian se stal mezinárodním Mistrem Slovenské republiky. Hned za ním obsadil krásné druhé místo Filip Musil z Tábora.

Dorianovi gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci.


Ve dnech 8. - 10.6.2023 se družstvo Lodní ligy zúčastnilo jednoho z nejprestižnějších závodů světa - Predator Tour 2023, který se konal na řece Rýn v oblasti Holandsdiep nedaleko Rotterdamu. Bohužel se nepodařilo obhájit loňské skvělé umístění. Tým ve složení Stonawski Rudolf a Čáha František se v konkurenci 170 posádek umístil na 51 prvním místě. Tím že splnil tzv. full house si zajistil účast v dalším ročníku.

Pro více fotek klikněte: ZDE


Ve středu 7. června se u Zámeckého rybníku uskutečnil tradiční dětský rybářský den.Pro děti byl připraven nabitý program plný soutěží. Nechybělo skákání v pytli, chytání dřevěných ryb, nebo hod míčkem na cíl, za které mohly děti získat různé odměny. Na konci odpoledne bylo pro děti a jejich rodiče připraveno občerstvení v podobě výtečných grilovaných buřtů, bohatého pitného režimu a nechyběla ani výtečné dorty.

Pro více fotek klikněte: ZDE


Ve čtvrtek 25.05.2023 se u rybníka v Předboji konaly závody dětského rybářského kroužku v plavané.

Za slunečného počasí se závodu zúčastnilo 11 dětí, které přišli v hojném počtu podpořit jejich rodiče, sourozenci a kamarádi.

Na začátku závodu ryby nechtěly spolupracovat, ale postupem času ryb ve vezírcích závodníků začalo přibývat. Nakonec se dětem podařilo nalovit 19kg karasů stříbřitých.

Závěrem bychom chtěli poděkovat panu Tomášovi Svobodovi a Rybářskému spolku Předboj za zapůjčení rybníka a umožnění konání tohoto závodu.

Pro více fotek klikněte: ZDE


V sobotu 13.05.2023 se na Kyjském rybníku konaly tradiční Celopražské přebory mládeže v plavané.

Za naší organizaci se závodu zúčastnilo jedno 6-ti členné družstvo a dva náhradníci.

V soutěži družtev se naše družstvo umístilo jako loni na prvním místě a v jednotlivých kategoriích se naši závodníci umístili následovně:

  • v kategorii U10 se na 1. místě umístil Oliver Domínek, na 3. místě se umístil Filip Chaloupka a na 4. místě byl Vojtěch Versigan
  • v kategorii U14 se na 1. místě umístil Matyáš Kub a na 3. místě Daniel Chaloupka
  • v kategorii U18 se na 1. místě umístil Daniel Ducheček, na 4. místě Lukáš Karban a na 7. místě byl Albert Šenolt

Pro více fotek klikněte: ZDE


Dne 12. - 14.5.2023 se Česká reprezentace v lovu ryb na umělou nástrahu ze břehu zúčastnila 20. Mistrovství světa na kterém nestačila pouze na domácí tým Bulharska. Členem stříbrného týmu byl i náš čakovický reprezentant Jan-Dorian Kratochvíl.

Celé reprezentaci jménem MO Čakovice gratulujeme ke skvělému úspěchu.

Pro více fotek klikněte: ZDE


V neděli 14.05.2023 se v Bílině uskutečnil závod v rybolovné technice - Ústecký pohár.

Za naší organizaci se závodu zúčastnili Karel Pavlík a Ladislav Jouza.

Umístění:

Karel Pavlík - 10. místo pětiboj a 13. místo sedmiboj

Ladislav Jouza - 18. místo pětiboj a 17. místo sedmiboj


V sobotu 22.04.2023 se ve Velkých Pavlovicích uskutečnilo první kolo 1. ligy v rybolovné technice.

Naše družstvo se za letos výjímečně krásného počasí umístilo na celkovém desátém místě.

Pro více fotek klikněte ZDE


Výroční členská schůze

Předávání odměn úspěšným sportovcům




Prodej povolenek na rok 2023 bude v naší organizaci ukončen v sobotu 25.4.2023. Po tomto termínu je možné zakoupit povolenku pouze v sídle Uzemního svazu města Prahy.

Další informace najdete na: www.rybaripraha.cz/


V sobotu 5.11. se v Plzni na řece Mži uskutečnilo páté a poslední kolo Juniorské ligy v přívlači.

Za naší organizaci se závodu zúčastnili Daniel Ducheček (kategorie U20) a Daniel Chaloupka (kategorie U15).

I když byl soutěžní úsek v centru Plzně hodně těžký a rybám se po ochlazení nechtělo moc spolupracovat, naši závodníci nic nevzdávali a s chutí se pustili do závodu.

Po tuhém boji se nakonec Daniel Chaloupka umístil na čvrtém místě (od třetího místa ho dělilo pouhých 9 milimetrů!), Daniel Ducheček skončil šestý.

Jelikož byl tento závod posledním v seriálu Juniorské ligy v přívlači, bylo na konci vyhlášeno i konečné pořadí v žebříčku LRU juniorů v přívlači za rok 2022.

Ani v tomto hodnocení se naši závodníci neztratili:

V kategorii U20 se Daniel Ducheček umístil na osmém místě.

V kategorii U15 se Daniel Chaloupka umístil na šestém místě a Vojta Petřík byl třicátý devátý.

Všem závodníkům děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace v celé letošní sezóně.

Pro více fotek klikněte ZDE.


Dne 28.10. se ve Dvorcích poblíž Lysé nad Labem uskutečnil dětský rybářský závod v lovu ryb přívlačí - Dvorecký duhák.

Za naší organizaci se závodu v kategorii U15 zúčastnil Daniel Chaloupka.

Za chladného a mlhavého rána se na břehu nakonec sešlo devatenáct mladých rybářů, kteří se rozdělili do dvou kategorií. V kategorii do patnácti let soutěžilo 15 dětí. V kategorii do deseti let 4.

Během předešlých čtrnácti dní bylo do rybníka postupně vysazeno 700kg pstruhů duhových.

Jelikož se zde již před tím konaly dva závody, byly ryby  tzv. "ochytané", a tak na nástrahy reagovaly velmi opatrně. Přesto se závodníkům podařilo za dvě hodinová kola ulovit celkem 82 pstruhů.

Daniel zdolal v prvním kole pět pstruhů a ve druhém čtyři. To mu v konečném pořadí vyneslo umístění na krásném třetím místě.

Danovi gratulujeme ke krásnému výsledku a děkujeme za reprezentaci naší organizace.

Pro více fotek klikněte ZDE.


Dne 15.10. 2022 se naši závodníci v rybolovné technice zúčastnili Celopražských přeborů.

Naší organizaci reprezentovali: L. Nims, P. Nims, L. Jouza a K. Pavlík.

Za velmi nepříznivého počasí se naši závodníci umístili na předních místech ve svých kategoriích.
Jednotlivá umístění:

Karel Pavlík - pětiboj druhé místo

Petr Nims - pětiboj třetí místo

Luboš Nims - pětiboj šesté místo

Ladislav Jouza - osmé místo

Závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace.


V sobotu 15.10. se v Mladé Boleslavi na řece Jizeře uskutečnilo již čtvrté kolo Juniorské ligy v přívlači v rámci dětského náborového závodu Jizerský Okounek.

Tento závod je mezi mladými rýbáři velmi oblíben, a i letos, kdy nám počasí moc nepřálo, se na břehu ráno před závodem sešlo poměrně slušné množství dětí připravených utkat se v tomto již tradičním závodě.

Za naší organizaci se v kategorii od 10-ti do 14-ti let závodu zúčastnili Daniel Chaloupka a Vojta Petřík, v kategorii od 15-ti do 17-ti let Daniel Ducheček.

Celý závod provázelo nepříjemné drobné mrholení a ani rybám se nechtělo moc brát, ale všichni závodníci statečně bojovali i v těchto nepříznivých podmínkách. Závod se tak stal honbou za každou malou rybičkou a i ten nejmenší ulovený okounek mohl výrazně zamíchat konečným pořadí.

Našim borcům se lépe vedlo v prvním kole kdy se Danielovi Chaloupkovi podařilo na první nához zdolat štiku dlouhou necelých 43cm. Do konce kola dokázal přidat ještě dva okouny což mu v prvním kole vyneslo druhou příčku. Vojta Petřík se dvěma okouny obsadil v prvním kole páté místo. Daniel Ducheček v prvním kole ulovil také dva okouny a tento výsledek pro něj znamenal místo šesté.

Druhé kolo bylo pro všechny zúčastněné velmi psychicky náročné, protože se aktivita ryb ještě zhoršila. Přesto se Danielovi Chaloupkovi podařilo ulovit dva okouny což mu kvůli jejich malé velikosti stačilo pouze na osmou příčku. Daniel Ducheček s jedním uloveným okounem skončil ve své kategorii také osmý. Vojta Peřík zůstal ve druhém kole bohužel bez ulovené ryby.

V součtu pořadí z obou kol závodu se v kategorii od 10-ti do 14-ti let umístil Daniel Chaloupka na krásném třetím místě a Vojta petřík byl desátý. V kategorii od 15-ti do 17-ti let skolčil Daniel Ducheček sedmý.

Danielovi blahopřejeme k jeho letošnímu prvnímu umístění na stupních vítězů a všem závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace.

Pro více fotek klikněte ZDE.


Dne 1.10. se v Táboře na Malém Jordánu uskutečnilo třetí kolo Juniorské ligy v přívlači.

Za naší organizaci se závodu zúčastnili Daniel Ducheček, Daniel Chaloupka a Vojta Petřík.

Do revíru bylo den před závodem vysazeno 400kg pstruhů duhových. Jelikož se tito nestačili po revíru dostatečně rozplavat, bylo nutné jejich hejno najít a přemluvit je k záběru.

Další možností bylo zkusit najít malé okounky kteří se také v revíru vyskytují. Závod se tím stal trochu vyrovnanější, protože míst kde bylo možné lovit pstruhy nebylo mnoho.

Naši kluci se do závodu pustili s odhodláním a nic nevzdávali.

Nakonec se Daniel Chaloupka umístil v kategorii U15 na pátém místě a Vojta Petřík byl ve stejné kategorii na děleném patnáctém místě.

Daniel Ducheček se díky nepříznivému losu umístil v kategorii U20 na jedenáctém místě.

Všem závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace a do dalšího závodu, který se koná již příští víkend, přejeme hodně štestí.

Pro více fotek klikněte ZDE.


Dne 24.9. se v Kroměříži uskutečnil Hanácký pohár v rybolovné technice.

Za naší organizaci se závodu zúčastnili Karel Pavlík a Ladislav Jouza.

V kategorii veteránů exceloval Karel Pavlík, který v pětiboji i sedmiboji obsadil první příčku.

Ladislav Jouza skončil v obou soutěžích shodně na pátém místě.

Oběma našim závodníkům děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace.

Pro více fotek klikněte ZDE.


O víkendu 17. - 18.9. proběhlo na řece Moravě třetí a poslední kolo 1. ligy v přívlači.

Za naší organizaci se závodu zúčastnil tým FT Fishing MO Čakovice ve složení Jan Dorian Kratochvíl a Tomáš Svoboda.

Po vyrovnaném boji nakonec obsadili naši závodníci čtvrté místo, což jim však v součtu stačilo k udržení prvního místa v celé soutěži a tím i postupu do extraligy v přívlači.

Oběma závodníkům gratulujeme k vítězství a děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace.

Do přístí sezóny mezi těmi nejlepšími přejeme hodně sťěstí a pevné nervy.

Pro více fotek klikněte ZDE.



Dne 17.9.2022 se v Plzni na řece Mži uskutečnilo Mistrovství České republiky juniorů v přívlači.

Za naší organizaci byl do závodu nominován Daniel Chaloupka. I přes nepříznivé počasí a časté kolísání vodní hladiny se nevzdával a snažil se o co nejlepší výsledek. Po tuhém boji o každou rybku nakonec obsadil v kategorii U15 sedmé místo.

Danovi děkujeme za reprezentaci naší organizace a do dalších závodů přejeme hodně štěstí.

Pro více fotek klikněte ZDE.



Dne 10.září se v Zaječově konalo druhé kolo 1. ligy v rybolovné technice.

Naše družstvo ve složení Karel Pavlík, Petr Nims, Luboš Nims a Ladislav Jouza se v závodě umístilo na osmém místě.

Všem našim závodníkům děkujeme za reprezentaci naší organizace.

Pro více fotek klikněte ZDE.


26. - 28.srpna se na Malši konal další závod první ligy v přívlači.

 Za naší organizaci se závodu zúčastnilo družstvo FT Fishing MO Čakovice ve složení Jan Dorian Kratochvíl a Tomáš Svoboda.

Ve velmi vyrovnaném závodě nakonec naši závodníci obsadili krásné druhé místo.

Oběma závodníků děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace a do posledního závodu sezóny přejeme hodně štěstí a pevné nervy.

Pro více fotek klikněte ZDE


V uplynulých dnech, tj. 27. - 31. 7. 2022 se v malebném německém lázeňském městečku Bad Kreuznach konalo Mistroství světa veteránů v rybolovné technice.

Pro veterány to bylo dlouho očekáváné mistroství světa, a to zejména s ohledem na jeho několikeré odložení zejména kvůli covidové situaci.

Z naší organizace byli do reprezentačního družstva nominováni pánové Luboš Nims a Ladislav Jouza.

Luboš Nims ve třech účastech ve finále vybojoval stříbrnou a bronzovou medaili a čtvrté místo.

Ladislav Jouza navázal šestými místy v pětiboji a sedmiboji, což mu v celkovém pořadí vyneslo krásné páté místo.

Oběma našim závodníkům děkujeme za skvělou reprezentaci na mezinárodním poli a do dalších závodů hodně zdaru.

Pro více fotek klikněte ZDE


Dne 23.7.2022 se v Praze na Rokytce uskutečnil třikrát odložený závod 1. kola Juniorské ligy v přívlači. Díky dříve zmíněnému důvodu se tradičního závodu zúčastnilo pouze 25 závodníků(?!).

Za naší organizaci se bohužel mohl zúčastnit pouze Daniel Ducheček, který ve své kategorii U20 nakonec obsadil desáté místo.

Danovi děkujeme, že přes všechny změny termínu konání se závodu zúčastnil a byl tak jediným zástupcem pořádající organizace.

Pořadatelům závodu přejeme do dalších let šťastnější ruku při výběru termínu, aby se tohoto tradičního podniku mohlo zúčastnit více závodníků, jako tomu bylo v předchozích ročnících.

Pro něco více fotek klikněte ZDE


Dne 16. a 17. 7.2022 proběhlo na Sázavě nedaleko Českého Šternberku druhé kolo 1. ligy v přívlači.

Za naší organizaci se závodu zúčastnilo družstvo FT Fishing MO Čakovice ve složení Jan Dorian Kratochvíl a Tomáš Svoboda.

Naši závodníci do úvodního závodu 1. ligy v přívlači vstoupili báječně. Podařilo se jim vyhrát jak v sobotním, tak i v nedělním kole, a proto nebylo pochyb, že i celkově se umístí na prvním místě a průběžně budou ve vedení celé soutěže.

Za skvělé reprezentování naší organizace oběma závodníkům děkujeme a zároveň do dalších bojů v závodech přejeme hodně zdaru a štěstí.

Pro zobrazení více fotek klikněte ZDE


Dne 10.7.2022 se ve Vlašimi konal druhý závod Juniorské ligy v přívlači.

I přestože ryby moc nespolupracovali kvůli vysoké a kalné vodě, se naši dva junioři nevzdali a bojovali o co nejlepší umíštění. Nakonec se podařilo Danielu Duchečkovi v kategorii U20 obsadit sedmé místo, i díky tomu že ve druhém kole dokázal všechny své soupeře porazit a vybojoval cenné první místo. Daniel Chaloupka se přes veškerou svojí snahu umístil v kategorii U15 na patnáctém místě.

Oběma našim závodníkům přejeme do dalších závodů Juniorské ligy hodně zdaru a děkujeme za reprezentaci naší organizace.

Pro více fotografií klikněte ZDE


Ve dnech 1.7.- 3.7.2022 se v Kroměříži konalo Mistrovství České republiky v rybolovné technice.

Za Územní svaz hlavního města Prahy se závodů zúčastnili naši závodníci: Karel Pavlík, Luboš Nims, Petr Nims a Ladislav Jouza.

V silné konkurenci se naši závodníci neztratili a vybojovali krásná umístění.

Za zmínku určitě stojí:

3. místo Luboše Nimse v disciplíně č.9 - multi dálka obouruč

2. místo Karla Pavlíka v sedmiboji kategorie veteráni

3. místo Luboše Nimse v devítiboji kategorie veteráni

Všem našim závodníkům děkujeme za skvělou reprezentaci naší organizace.

Pro více informací klikněte ZDE


Dne 1.6. 2022 se po dvouleté pauze u Zámeckého rybníka uskutečnil tradiční rybářský dětský den.

Pro děti byl připraven nabitý program plný soutěží. Nechybělo skákání v pytli, chytání dřevěných ryb, hod míčkem na cíl nebo záludné poznávání ryb a rostlin, za které mohly děti získat různé odměny. Na konci dne bylo pro děti a jejich rodiče připraveno občerstvení v podobě výtečných grilovaných buřtů, bohatého pitného režimu a nechyběla ani sladká tečka v podobě výborných dortů na závěr.

Pro více fotek klikněte ZDE


Dne 14.5. 2022 se družstvo MO ČRS Čakovice zúčastnilo Celopražských přeborů mládeže v plavané, odkud si přivezlo 1. místo v soutěži družstev a v jednotlivých kategoriích se naši závodníci umístili následovně:

  • v kategorii U10 se na 1. místě umístil Jan Kvapil a na 4. místě Jáchym Spousta
  • v kategorii U14 se na 1. místě umístil Daniel Chaloupka a na 2. místě Matyáš Kub
  • v kategorii U18 se na 3. místě umístil Daniel Ducheček a na 4. místě Lukáš Karban

pro více fotografií klikněte ZDE


Vážení, s veškerými dotazy a připomínkami týkajícími se revíru Mratínský potok-Cukrovarský rybník a Zámeckého rybníku v Praze-Čakovicích, se obracejte na Magistrát hl.m.Prahy.


zde se můžete podívat, jak správně vyplnit úlovkový lístek: 

https://www.youtube.com/watch?v=M_eNjTRcvtE