Chytání kaprů na drobný partikl je způsob používaný již spousty let. Jeho výhoda je v okamžité atraktivitě a rychlosti působení, nevýhoda tkví v tom, že je lákavý nejen pro kapry, ale také pro veškerou tzv. bílou rybu. A přes tu je někdy velmi obtížné dostat se k větším kaprům.
Článek Partiklová kulička se nejdříve objevil na iRybářství.
Štika na slanině s kapustičkami
Článek Štika na slanině s kapustičkami se nejdříve objevil na iRybářství.
Karasům obecným, kteří byli před rokem vysazení v retenční nádrži čistírny technologických vod Elektrárny Ledvice Skupiny ČEZ, se daří dobře. Ukázal to první kontrolní odlov. Příští rok na jaře by zde mohl proběhnout první výtěr. Uvedla to Skupina ČEZ v tiskové zprávě.
Článek Před rokem vysadili karase obecného do retenční nádrže elektrárny. Jak experiment dopadl? se nejdříve objevil na iRybářství.
V dobách socializmu mnoho reklam na zboží k vidění nebylo. Zásobování tuzemského trhu pokulhávalo, přednost měl export zejména do kapitalistických států za valuty.
Článek Vzpomínáme na staré časy: Katalog Jednota 1956 se nejdříve objevil na iRybářství.
Ve vodách České republiky žije něco málo přes 60 druhů ryb. Neliší se jen nároky na životní prostředí (stojatá nebo tekoucí voda, teplota vody, obsah kyslíku aj.), ale i typem výtěru. Pro udržení rybích populací v našich vodách je nejdůležitější zachovat nebo zřizovat výtěrová místa – trdliště ryb.
Článek Učíme se v Třeboni: Typy výtěrů ryb v našich vodách se nejdříve objevil na iRybářství.
Opět v Kanadě. Když mi čas a finance dovolí, sem, do provincie Yukon, se vracím rád. Kdo jednou zažil kanadský barevný podzim, tedy období indiánského léta, ten ví, o čem mluvím.
Článek Z Yukonu na Aljašku se nejdříve objevil na iRybářství.
Akademičtí pracovníci z oblasti rybářství Mendelovy univerzity v Brně chtějí podpořit konzumaci lokálních ryb v českých domácnostech a trvale udržitelný chov ryb v tuzemských rybnících. Vytvořili desatero zásad udržitelného chovu pro rybářské podniky, které budou dodávat ryby a rybí produkty do obchodního řetězce Albert. Univerzita o tom informuje na svých stránkách.
Článek Chcete jíst kvalitní české ryby? Nejlepší jsou ty s certifikátem se nejdříve objevil na iRybářství.
Znáte nějakou malou, ale hlubší údolní nádrž? „Malou“ myslím takovou nádrž, do jejíhož koryta dohodíte svým feederovým náčiním. Pokud ano, pojďme si opatřit letošního vánočního kapříka „svépomocí“!
Článek Jak nachytat ryby, i když prý neberou: Vlastní štědrovečerní kapr se nejdříve objevil na iRybářství.
Skvělý recept na úpravu sumce pochází z balkánské kuchyně. Lze použít i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu. Prostě podle chuti.
Článek Džuveč ze sumce se nejdříve objevil na iRybářství.
Jeseteři spadají do starobylé skupiny ryb a jejich lov je velmi lákavý, protože tak trochu připomínají pravěká zvířata. Tělo jesetera sibiřského je zbarveno jednotvárným hnědavým nebo našedlým odstínem, s nímž splývají i štítky na bocích a hřbetě.
Článek Rybaření vesele i vážně: Dnes uvázl na háčku jeseter sibiřský se nejdříve objevil na iRybářství.