Samozřejmě není náhodou, že šťastný lovec od řeky na obálce šestého čísla drží s triumfálním výrazem menšího sumce. Právě dravci a jejich lovem se to v tomto čísle jenom hemží.

Budeme chytat cíleně sumce nebo boleny, zjistíme, jak lovit pomocí gumových nástrah a když už budete mít rybích predátorů dost, můžete si přečíst, jak náročný život mají lososi, kteří jsou u nás už přes 20 let vysazováni.

Hned dva seriály pro příznivce dravců startují v tomto čísle. Prvním z nich je cílený lov sumců, jehož autorem je a Václav Jícha. Svou sérii začíná lovem na přívlač, která rozhodně nepatří mezi nejsnadnější způsoby. Rybář musí prokázat fyzickou sílu, ale i pořádnou dávku trpělivosti.

Jicha

Čím dál větší oblibu získávají měkké nástrahy, což vedlo k sepsání základních typů i tipů Davida Štrunce. Ve svém seriálu Není guma jako guma nás postupně naučí, jak pracovat s napodobeninami hmyzu, smačky a nakonec si vezme na paškál kopyta a velké gumy.

Gumy

Josef Jehlička se ve svém pravidelném příspěvku zaobírá neoblíbenou součástí rybařiny – vázkami. Pokud se zkrátka nehodláte smířit se ztrátou své oblíbené nástrahy, můžete jít do trenýrek nebo třeba použít Jehličkův tip. A co když ani to nepomůže, se dozvíte v jeho článku.

Losos

Losos už je pro české rybáře takřka mytická ryba. O opětovný návrat tohoto strunatce se Český rybářský svaz snaží už od roku 1998. Daří se to částečně. Lososi na našem území dospějí a odmigrují do Severního moře. Zpátky už se kvůli přílišným zásahům člověka do toků takřka nemohou vrátit.

Přeji vám příjemné čtení!

Ondřej Cupal
Šéfredaktor Rybářství

Výukové a propagační předměty

triko triko2 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.

Tento web využívá k poskytování služeb cookies. Používáním tohoto webu udělujete souhlas s využitím cookies.
Ok