Pomohlo by u vybraných druhů ryb zavedení horní míry? To je otázka, nad kterou se na říjnových stránkách Rybářství zamýšlejí čtyři odborníci z oblasti rybářství a rybolovu. Zjistíte také, jak své dvouleté působení v pozici předsedy ČRS hodnotí PhDr. Mgr. Ing. Karel Mach, MSc., MBA a k čemu všemu mohou vědci využívat satelitní snímky?

 

 

Na otázku o vhodnosti zavedení horní míry ryb odpovídaly osobnosti z různých oblastí. Vědeckou sféru zastupuje RNDr. Marek Šmejkal, Ph.D. z Biologického centra Akademie věd ČR, funkcionářskou hospodář Moravského rybářského svazu prof. Ing. Petr Spurný, CSc., kaprařskou obec Miroslav Poupa a muškařkou Roman Vlček.

5

Někteří respondenti by byli pro, jiní jsou proti. Čí názory jsou vám nejbližší?

Své názory v rozhovoru sdělí čtenářům předseda Českého rybářského svazu Karel Mach, který se v listopadu dostane do poloviny svého volebního období. Co se mu za dobu jeho působení podařilo, na čem se pracuje a co by chtěl do listopadu roku 2022 dokončit?

hlavni foto

Objekty ve vesmíru pomáhají lidem v mnoha ohledech. Ale málokoho by asi napadlo, že mohou pomoci ve výzkumu kvality vod českých nádrží. RNDr. Jindřich Duras, Ph.D. z Jihočeské univerzity vás přesvědčí o tom, že právě snímky ze satelitů mohou být velmi prospěšné.

rybniky

Sto stránek časopisu opět nabízí mnohá další témata a věřím, že Rybářství jako obvykle stojí za přečtení. Objednat si ho můžete na našem e-shopu, v případě zájmu o předplatné ho snadno vyřídíte zde.

Přeji vám příjemné čtení!

Ondřej Cupal, šéfredaktor

RY10 obalka1 1.indd1

 

MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

triko triko2 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.

Na naší webové stránce používáme cookies. Některé z nich jsou nutné pro běh stránky, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit vlastnosti stránky na základě uživatelských zkušeností (tracking cookies). Sami můžete rozhodnout, zda cookies povolíte. Mějte prosím na paměti, že při odmítnutí, nemusí být stránka zcela funkční.

Ok