Pomohlo by u vybraných druhů ryb zavedení horní míry? To je otázka, nad kterou se na říjnových stránkách Rybářství zamýšlejí čtyři odborníci z oblasti rybářství a rybolovu. Zjistíte také, jak své dvouleté působení v pozici předsedy ČRS hodnotí PhDr. Mgr. Ing. Karel Mach, MSc., MBA a k čemu všemu mohou vědci využívat satelitní snímky?

 

 

Na otázku o vhodnosti zavedení horní míry ryb odpovídaly osobnosti z různých oblastí. Vědeckou sféru zastupuje RNDr. Marek Šmejkal, Ph.D. z Biologického centra Akademie věd ČR, funkcionářskou hospodář Moravského rybářského svazu prof. Ing. Petr Spurný, CSc., kaprařskou obec Miroslav Poupa a muškařkou Roman Vlček.

5

Někteří respondenti by byli pro, jiní jsou proti. Čí názory jsou vám nejbližší?

Své názory v rozhovoru sdělí čtenářům předseda Českého rybářského svazu Karel Mach, který se v listopadu dostane do poloviny svého volebního období. Co se mu za dobu jeho působení podařilo, na čem se pracuje a co by chtěl do listopadu roku 2022 dokončit?

hlavni foto

Objekty ve vesmíru pomáhají lidem v mnoha ohledech. Ale málokoho by asi napadlo, že mohou pomoci ve výzkumu kvality vod českých nádrží. RNDr. Jindřich Duras, Ph.D. z Jihočeské univerzity vás přesvědčí o tom, že právě snímky ze satelitů mohou být velmi prospěšné.

rybniky

Sto stránek časopisu opět nabízí mnohá další témata a věřím, že Rybářství jako obvykle stojí za přečtení. Objednat si ho můžete na našem e-shopu, v případě zájmu o předplatné ho snadno vyřídíte zde.

Přeji vám příjemné čtení!

Ondřej Cupal, šéfredaktor

RY10 obalka1 1.indd1

 

MAIL

Výukové a propagační předměty

triko triko2 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.

Tento web využívá k poskytování služeb cookies. Používáním tohoto webu udělujete souhlas s využitím cookies.
Ok